YENİ eTWINING PROJEMİZ: 'CHILDREN WORK TOGETHER FOR A WORLD BETTER'

Bu projenin ana fikri küresel ısınmanın farkında olan çocuklarımızın olmasıdır. Bu proje ile ebeveynleri atolye çalıması ile eğitiyoruz. Çocuklar nasıl geri dönüstürebileceğini öğrenmek için çöpleri ayrıştıracaktır. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz ile çalışma sürecini birlikte planlayarak öğretmen rehberliğinde etkili öğrenme sağlayacağız. Öğrencilerimizi proje boyunca aktif kılacak etkinliklere yer verecek ve onlarda doğa sevgisi için gerekli farkındalık oluşturmayı amaç edineceğiz. Küresel ısınmaya karşı etkinlikler düzenleyeceğiz. Fen doğa, sanat, müzik ve sanat etkinlikleri ile öğrenme ortamını zenginleştireceğiz.

(The main idea of this project is to have children who are aware of global warming. With this project, we train parents with workshop practice. Children will sort out the garbage to learn how to recycle it. Within the scope of our project, we will plan the working process together with our students and provide effective learning under teacher guidance. We will include activities that will keep our students active throughout the project and aim to raise awareness for their love of nature. We will organize activities against global warming. We will enrich the learning environment with science, nature, art, music and art activities.)

26.01.2021 682

HEDEFLER

1. Her çocuğun evde bir bahçesi olması. (Every child has a garden at home with this project.)

2. Organik tarımı öğrenmeleri. (To learn organic agriculture.)

3. Çöpleri ayırarak geri dönüşüme kazandırmak. (Separating waste and recycling.)

4. Kompost yapımını öğrenmek. (To learn how to make compost.)

5. Gri su kullanımını yaygınlaştırmak. (To popularize the use of gray water.)

6. Evde bazı günlük işler için gerekli becerileri kazanmak. (Gaining the skills necessary for some daily work at home.)

7. Evde basit deney yapımı. (Doing some simple experiments at home.)

8. Obeziteye Karşı Çocuk Zumbası. (Child's Zumble against obesity.)

9. Dramalar yapıyoruz. (We're doing dramas.)

ÇALIŞMA SÜRECI

Ocak: Bahçe hazırlama. (January: Preparing a garden.)

Şubat: Çöpleri ayrıştırma. (February: Trash separation.)

Mart: Küresel ısınma deneyi ve deneyler. (March: Global warming experiment and experiments.)

Mayıs: Küresel ısınma şarkısı söylüyoruz. (May: We sing a global warming song.)

1. Her çocuğun bir bahçesi olması.

2. Çöplerin geri dönüşüme kazandırılması.

3. Su tüketimini azaltmak.

4. Plastik tüketimini azaltmak.

5. Bir e-kitap oluşturmak.

6. Küresel ısınma şarkısı video klibi çekmek.

7. Obeziteye karşı çocuk zumbası ile çocuklara sporu sevdirmek.

8. Çocuklar basit günlük etkinliklerle, başarma duygusuyla özgüvenleri gelişecek.

9. Drama etkinlikleriyle çocukların sosyal duygusal gelişimini sağlamak.

Tanıtım videomuzu izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız: