Yaz Tatili için Velilere Öneriler

02.07.2021 559

VELİ MEKTUBU

 

Sayın Veli,

 

Yaz tatili öğrenciler için dinlenmek ve yeni eğitim – öğretim yılına hazırlanmak için çok önemli bir fırsat niteliğindedir. Bu sürenin iyi değerlendirilmesi; öğrencinin dinlenmesi, bilgi ve beceri konusunda eksiklerini tamamlaması, problem çözme becerisi kazanması ve sağlıklı düşünerek hayata bakışlarının daha olumlu olması sonucunu verir.

 

Bu tatili hem çocuk hem de anne baba olarak ele alıp, programlı ve planlı hale getirmek önemlidir.

 

Öğrencinin ilgi ve ihtiyaçlarına göre hangi davranışı kazandırmak, hangi konuda yoğunlaşmak gerekiyorsa bunu belirlemeli ve planlamalısınız. Bunlar arasında;  sportif faaliyetler, güzel konuşma – yazma, girişkenlik, kitap okuma, ev işlerinde beceri kazanma, el yeteneğini geliştirme, sayısal – sözel derslerde daha başarılı olma, resim yapma, müzikle ilgilenme, yabancı dilini geliştirme, aile bireyleri ve çevre ile olumlu iletişim kurma, olumsuz davranışları düzeltme gibi birçok davranış sıralayabiliriz.

 

Günlük yapılacak işin detayları ve niteliğinin belirlenmesinde gerekirse öğretmenlerden veya uzman kişilerden yardım alınabilir. Okunacak kitabın, kazandırılacak becerilerin, çalışacak konuların ve çözülebilecek soru kaynaklarının belirlenmesi, bunların ne kadar zaman içinde bitirileceği kararlaştırılmalıdır.

 

Hangi film, tiyatro, spor müsabakası veya alışveriş ve eğlence merkezine ne zaman ve kimlerle gidileceği konuşulmalıdır.

 

Sabahtan akşama kadar veya uzun saatler bilgisayar, telefon, tablet veya televizyonun başında zaman geçirmek; tehlikeli bir bağımlılıktır. Bunun için planlama yapmak ve ölçülü olmak çok önemlidir.

 

Bu dönemde aileyle geçirilecek her an çok değerlidir. Ebeveynlerin çocuklarıyla nitelikli zaman geçirmesi, onları daha iyi tanımaya çalışması, oyun oynaması, sohbet etmesi, düşünmesini sağlayacak sorular sorulması, dertleşmesi vb. çocuğun kişiliğinin olgunlaşması ve etkili iletişim kurulmasına katkı sağlayacaktır.

 

Uzun zamandır görmediğiniz akrabaları görmek, onlarla sohbet etmek ve zaman geçirmek de çocuğa iyi gelecektir. Fakat bu zamanları da iyi değerlendirmek, eğitimsel faaliyetleri de devam ettirmek önemlidir.

 

ÖZETLE:


- Öğrencilerin kitap okumaya zaman ayırmaları, onların kendini ifade etmelerine ve sınavlarda daha başarılı olmalarına yardımcı olur.


- Ders konularında eksiklerin telafi edilmesi ve tekrar yapılması, bir üst sınıfta başarıya katkı yapacaktır. Yoksa gelecek öğretim yılında zorlanılabilinir. 


- Müzeler, kütüphaneler, tiyatrolar, konserler ve sportif vb. faaliyetler için mutlaka zaman bulunmalıdır.


- Ayrıca çocukların düşünmesini, problem çözme becerisini geliştirecek yayınları da takip edebilir, günlük tutturarak yazı yazma alışkanlığını, resim çizdirerek ve el yeteneğini geliştirecek çalışmalar yaptırarak motor becerilerin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Unutmayın, beceri kazanmak "özgüven" için önemlidir.

 

İyi Tatiller!      

                                                                            

Öğretmen İbrahim Öztürk İlkokulu Rehberlik Servisi

İLETİŞİM

Adres:
Yeşilbağlar Mah. Turgutpaşa Cad. Sezin Sok. No 12 Pendik/İST. ULAŞIM 1. KartalTopselvi Minibüs Turgutpaşa Cd. 50m 2.Pendik Topselvi Minibüs Hakmar durak 200m 3.METRO YakacıkAdnan Kahveci durak 2.çıkış 350m 4.PenKadıköy İBB 16Y Hudut cd. durağı 200m


Telefon
(216) 488 6060


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın